Sivut

lauantai 4. lokakuuta 2014

Tätä kirjaa ei voi lukea yöpöydällä...

Katsokaa mikä oli eilen odottamassa postilaatikossa!


Gastronaatti-kirja päätyi luonnollisesti mukaani myös kauppareissulle ja eilen oli pakko testata jo paria reseptiä: maailman nopeinta aiolia ja sipulipiirakkaa. Oli muuten hyvää! Suosittelen.

Tämä taitaa olla blogini historian ensimmäinen kirja, jota ei voi lukea yöpöydällä... Edes raskaana ollessa. Pitäisiköhän minun koostaa postaussarja: kokata kirja läpi, testata rakastuinko rippeisiin ja miten keittokirjan reseptit toimivat käytännössä, keskellä kiireistä arkea ei-ammatti-kokin hyppysissä? Ehdotuksia?

Ensivaikutelma parin selailukerran jälkeen: piristävän erilainen, saanut selkeästi vaikutteita Jamie Oliverin keittokirjoista, helposti lähestyttävä ja käytännönläheinen. Jotta voisit kokata kirjan reseptejä, sinun ei tarvitse käydä pienissä Helsingin keskustan erikoisruokakaupoissa. Niissä kivijalkaputiikeissa. Se ilahdutti. Resepteihin tarvittavat ainekset löytyvät kasvimaalta, lähiruokakaupasta, tai ainakin lähimmästä Citymarketista. Tykkään! Ainoa huono puoli on kansimateriaali: rispaantuu kulmista jo parin kosketuksen jälkeen! Tämä kirja olisi mennyt hiirenkorville ilman haparia kansiakin... Hieman epäilyttää pysyyköhän tämä keittokirja kasassa innokkaiden kotikokkien käsissä seuraavat kolmekymmentä vuotta? Harmittaa todella paljon ellei pysy!

Jos mietit, mikä kirja kannattaisi käydä ostamassa niin tässä ehdotukseni: Satu Koiviston keittokirja, Gastronaatti eli kuinka rakastua rippeisiin. Kustantaja: Otava.

Tiiätkö sie mitä mie teen viikonloppuna?

Voiskohan alkaa jo kokkaamaan lounasta?


2 kommenttia:

  1. Tämähän kuulostaa arkisuudessaan ihan minun keittokirjaltani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tutustua! Ehdottomasti sen arvoinen... Mielenkiintoinen ja piristävä uutuus keittokirjojen saralla. :)

      Poista