Sivut

tiistai 23. syyskuuta 2014

Kun kaupunki pimenee, mie luen

Tänä iltana koko Rovaniemi pimenee sähköyhtiöiden sähkökatkoharjoituksen vuoksi. Harjoituksen on arvioitu kestävän 15-45 minuuttia.

@ Pyhä-Luosto National Park. 
"Sähkökatkoharjoituksessa testataan voiko Suomi päästä omin avuin jaloilleen isossa häiriötilanteessa", kirjoittaa tämän päivän Lapin kansa. "Harjoituksen kuvitelmana on, että Suomen kantaverkko ei ole käytössä pahan häiriön vuoksi. Sähköä ei saada edes Ruotsista, josta sitä normaalisti häiriötilanteessa otettaisiin. Harjoituksen iso kysymys on se, voiko Suomi palauttaa sähköt maahan itse omin avuin vesivoiman avulla."

Vastaavaa harjoitusta ei ole tehty aiemmin Suomessa eikä tiettävästi myöskään muualla maailmassa. Met olemma siis koekaniineja.

@ Pyhä-Luosto National Park. 
Minua ei haittaa. Iltaluennon jälkeen riennän kauppaan ja sieltä pää kolmantena jalkana kirjastoon. Ostos-ja lainauslistat näyttävät tältä:


Leinolla mennään. 
Olen jo suunnitellut tarkasti mitä teen. Kääriydyn vilttiin ja istahdan terassille ihailemaan revontulia. Eipähän ole ainakaan valosaastetta pilaamassa kirkasta tähtitaivasta ja revontulia! Kun tulee vilu, menen sisälle, sytytän kynttilät ja istahdan nojatuoliin ahmimaan sivistyneesti kirjoja. Näin mie teen. Mun puolesta rosvot saapi mellastaa kaupungilla ja ämmit soitella hätäkeskukseen. Mie rentoudun ja nautin Lapin off-sesongin hyvistä puolista: rauhasta, hiljaisuudesta, hitaista illoista ja väljyydestä.

Aioin muuten tänä iltana siivota, mutta enpä siivoa... Huomenna kestitsen vieraita kynttilöiden valossa - sorry guys! ;)

Onneksi meillä oli eilen saunailta.

Syyshalauksin,

(ruskasta hurmaantunut) Ilona

ps. Teitä lukijoitahan on jo komia luku! 24! Wau! Oikeasti! Sitten kun teitä on 50, järjestän taas lukija-arvonnan ellei Joulu ja jouluinen arvonta ehätä tulla ensin...

pps. Jos tämänkaltainen harjoitus tehtäisiin etelässä, tälle olisi taatusti jo perustettu oma #-kommentointinimi. Toimisikohan #Valve2014? Toisaalta, miksi twiitata, kun voisi katsoa revontulia...@ Pyhä-Luosto National Park.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti