Sivut

torstai 14. elokuuta 2014

Menovinkki Rovaniemellä

Jos olet aina epäillyt onko Rovaniemellä elämää, kannattaa poiketa nyt Lordi-aukiolle, joka on entinen Sampoaukio. Sampoaukiona, tai Sampparina, se tunnetaan yhä rollolaisten keskuudessa. Ei kerrota mr. Lordille.

Lordi-aukiolla on ensi lauantaihin 16.8 asti ranskalaisten ja italialaisten pientuottajien tori, Bon Appetito! Ruokatori on kiertänyt eri puolilla Suomea. Nyt se on Rollossa. Jes!

Ainakin viime lauantaina tori kuhisi elämää ja ihmisiä. Suomalaisia. Lämpötila oli kuin etelän mailla. Lappilaistuneen naisen itsetuntoa hiveli erityisesti komeiden italialaisten miesten "You are so beautiful woman!"-huudot. ;) Olipa siellä muutama mummokin polovet vetelinä!

Minä ostin:


                                        Rantakassin. 23 euroa. Reunus aitoa nahkaa.                                   Italialaista pizzaa. Täytteessä oli neljää erilaista juustoa, 
                                  joiden nimiä en osaa edes lausua. Ei kerrota neuvolan 
                                  terveydenhoitajalle. Epäilen, ettei tämä pizza kuulu 
                                  raskausajan suositeltuun ruokavalioon. Rucolaa 
                                 lukuunottamatta  luultavasti joka ikinen pizzan raaka-aine 
                                 on raskausaikana vältettävien ruoka-aineiden listalla!


                                 Aidon pesusienen, jota kasvaa myyjän mukaan Italian rannikolla.
                                                             On muuten hyvä!
                                                                  Vain 20 e.

Myytiin siellä paljon muutakin. Kannattaa varata käteistä mukaan. Siellä ei käy pankki-eikä luottokortti.


Huomenna aion käydä ostamassa sieltä mausteita. Paljon. Ne oli halpoja! Tuu siekin! Vielä kun saisin rakkaan mieheni käymään siellä...


9 kommenttia:

 1. Sielähän on äidytty ihan villeiksi. Entinen rollolainen täällä virtuaali-ihastelee menoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! ;) Eikä ollut vain turisteille tarkoitettu turistirysä! Viime lauantaina olin kyllä onneni kukkuloilla: kerrankin täällä päin pystyi käymään lounastamassa ruokatorilla ja mennä illaksi Simerockiin tanssimaan. Harvinaista herkkua :) Onneksi tuosta ruokatorista pääsee nauttimaan vielä huomiseen asti!

   Poista
 2. Kuulostaa upealta. Vanhin poikamme opiskeli Rovaniemellä ja oli muutaman vuoden töissäkin sekä perusti perheen. Niinä vuosina kävimme siellä paljonkin. Seurasimme mm. porotapahtumaa kilpa-ajoineen.
  Rovaniemi on hieno, vireä ja kansainvälisempi kaupunki mitä moni tietääkään. Tänä kesänä sitten vielä nämä helteet!

  VastaaPoista
 3. Ilona, mun on nyt pakko saada tuollainen sieni. Minä tai tytär olemme niitä yleensä löytäneet Saksasta ja Itävallasta vaan emme enää. Jos tuo on siis aito, osta mulle sellainen, saat sen 20 euroa tai vaikka Äidin rakkauden, kumpi vain. Edelliset ovat jo ihan kaput eli nyt tosi kyseessä. Tuo sieni on mun ainoa heikkous, jossa en jaksa suojella luontoa.

  Ystäväni ei löytänyt niitä edes Israelista, enkä minä Italiasta Decenzanosta.

  Mun s-posti on leenalumi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti noita ei saa Rovaniemeltä. Kävisin ostamassa jos noita myytäisiin! Kyseisiä pesusieniä myytiin vain Bon Appetito!-ruokatorin aikana, mikä oli vain viikon Rovaniemellä. Omaani en valitettavasti raski myydä, sillä se on meillä joka iltaisessa käytössä. Mutta kannattaa tsekata ensi kesänä Bon Appetito!-ruokatori. Se kiertelee eri puolilla Suomea. Se kuuluu kuulemma heidän perustuotevalikoimaan ja ainakin italialainen herrasmies vakuutti sienen olevan aito :)

   Poista
 4. PS. Liityin lukijaksesi, mutta se ei näy nyt sinulla ja viimeisin juttusi ei aukea....Minun luettavien blogien listalla kyllä näyt. En ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, tämä on suuri kunnia! :) Toivottavasti viihdyt. :) Onpa kummallista ettei viimeisin juttu aukea. Mikäköhän siinä sitten on... Se on kuitenkin normaalisti näkyvissä. Kannattaa käydä lukaisemassa viimeisin postaus ei-lukijana jos se ei muuten aukea. Tämä taitaa olla taas näitä bloggerin oikkuja...

   Poista
  2. Tämä vielä unohtui: ainakin minulla sinä näyt lukija-listalla, myös sillä mikä pitäisi näkyä myös blogin lukijoille. Pitääpä tsekata vielä itsekin nämä bloggerin asetukset onko siellä jokin pielessä...

   Poista