Sivut

perjantai 9. toukokuuta 2014

ARVONTA!

Kohta koittaa Yöpöydällä-blogin 1-vuotissynttärit!

Blogin "uudelleensyntymisen" ja Tove 100- juhlavuoden kunniaksi päätin pystyttää arvonnan. Jei!

Arvon Yöpöydällä-blogin lukijoiden kesken (1 kpl) Tove Janssonin elämänkerran (Karjalainen, Tuula: Tove Jansson; tee työtä ja rakasta).

Näin osallistut arvontaan: rekisteröidy blogin lukijaksi (jos et jo ole) ja kerro pe 23.5.2014 mennessä tämän julkaisun kommenttikenttään miten löysit Tove Janssonin tuotannon ja mikä on sinun suosikki muumihahmosi. 

Osallistumisaikaa on perjaintaihin 23.5.2014 asti!

Tove Janssonin syntymästä tulee kesällä kuluneeksi 100-vuotta. Sen kunniaksi elämme nyt Tove 100-juhlavuotta. Juhlavuosi ei valitettavasti näy mitenkään täällä Lapissa, mutta etelässä on mm. Tove 100-juhlavuosinäyttely Ateneumissa (14.3-7.9.2014), Oulun kaupunginkirjastossa on Tove Jansson 100 vuotta-juhlaluentosarja maanantaisin klo 18-19.30 (12.5.2014 asti) ja Muumi-konsertteja järjestetään eri puolilla Etelä-Suomea.

Juhlavuoden kunniaksi on myös julkaistu juhlapostimerkki ja juhlaraha.

Lisätietoa juhlavuodesta löydät täältä.

22 kommenttia:

 1. Onnea melkein yksivuotiaalle ja kai uudelleensyntymän johdostakin kuuluu onnitella? ;)

  Mä olen aikanaan muumien makuun päässyt sen japanilaisanimaatiosarjan avulla. Lukioikäisenä treenasin ruotsia lukemalla pari romaania, ja jatkoin perään suomeksi, kun koukkuun jäin. :D Suosikkihahmokseni tekisi mieli nimetä Myy, mutta oikeasti se on Muumimamma. <3 (Tosin itsessäni on äitinä valitettavan paljon vilijonkkamaisia piirteitä. Pitäisi lopettaa nipottaminen. :P)

  Olen rekisteröitynyt lukijaksi Google-tililläni. :)

  VastaaPoista
 2. Muumimamma on ihana! <3 Nipottaminenhan on ihan inhimmillistä ja kuuluu asiaan - pahempi olisi jos vastailisit lapsillesi samalla tavoin kuin pikku myy! ;)

  Itsekin tutustuin lapsena muumeihin samaisen sarjan avulla ja myös ruotsin treenausyritykset muumikirjoilla kuulostavat erittäin tutuilta! :D Yo-todistuksesta päätellen olisi vain pitänyt lukea enemmän! ;)

  VastaaPoista
 3. Nipsu on suosikkini ehdottomasti! Pikkulapsena tutustuin animaatiosarjaan ja se vei mennessään, siitä se lähti! sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa lukijaksi Hukkakukka! Nipsu on kyllä hyvä tyyppi, joka saa aina hymyn ainakin minun huulille :)

  VastaaPoista
 5. Onnea blogillesi! Hieno arvonta, haluan ehdottomasti olla mukana! :) Tykkään Muumeista, mutta en ole itse romaaneja vielä lukenut. Tarkoitus kyllä on niihinkin tarttua, sillä olen niistä niin paljon hyvää kuullut ja muutama kirja löytyy jo omastakin hyllystä. Suosikkihahmoni taitaa olla Niiskuneiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Eikö, kiitos kun osallistut :) Muumi-romaanit kannattaa kyllä ehdottomasti lukea! Niistä avautui ainakin minulle ihan uusia näkökulmia ja ulottuvuuksia... Toki sarjakuvat ja piirretty tv-sarja ovat myös iki-ihania ja katson niitä luultavasti vielä vanhana mummonakin! Niiskuneitikin on ihana, kaunis ja naisellinen :)

   Poista
 6. Osallistun arvontaan.

  Olen aika myöhäisherännyt Janssonin suhteen, vaikka tietysti hänet olen tietänytkin varmaan lähes koko elämäni. Vasta tämän juhlavuoden innoittamana aloin lukea Muumeja ja nyt minulla on kolmas Muumi-kirjani Taikatalvi juuri aloitettuna. Pikku Myy on suosikkini, vaikka en ole vielä tietoinen, miten häntä on kuvattu kirjoissa. Taikatalvi on ensimmäinen lukemani kirja, jossa Pikku Myy on, mutta olen vasta niin alussa, että Pikku Myytä ei ole vielä näkynyt. Pikku Myy -faniuteni perustuu siis tällä hetkellä vain Muumi-piirrettyihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja onnea! Unohtui näköjään tuosta ekasta kommentista. :)

   Poista
  2. Kyllä se Pikku Myy sieltä vielä tulee! Itsellä nousee aina Taikatalvesta karvat pystyyn ja muistan ne abivuoden unettomat yöt jolloin yritin tankata sitä på svenska! ;) Pitäisi varmaan lukea se nyt uudestaan niin voisi lukumuistot muuttua positiivisemmiksi... Ja - kiitos kaunis onnitteluista :)

   Poista
 7. Lapsena katsoin Muumeja telkkarista. Lempihahmo on ehkä Niisku, kun se värkkäilee aina niitä kojeitaan siellä vajassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niisku on kyllä ihana :) Osallistuthan arvontaan?

   Poista
 8. Löysin juuri blogisi ja liityin lukijaksi :) Mutta arvaappa mitä? Meillä on sama syntymäpäivä! Minäkin kirjoitin ensimmäisen blogitekstini 12.6.2013 :D
  Arvontaan on pakko osallistua, muumifanina himoitsen tuota kirjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja piti siis sanomani että pitemmän selontien olen kirjoittanut blogissani otsikon alla "Muumit ja minä" ja että Piisamirotta on suosikkini (suosikkini kyllä vaihtelevat) :)

   Poista
  2. Oho! No, kohtaman meidän molempien blogeilla on 1-vuotissynttärit! :D Onneksi olkoon jo sinnekin näin etukäteen! Ja tervetuloa lukijaksi :) Pidetään peukkuja, että arpaonni potkaisisi!

   Poista
 9. Onnea yksivuotiaalle! Tulkoon moninkertaisesti lisää vuosia. Muumit ovat monen muun tavoin löytyneet elämään vasta aikuisiällä, lasten myötä. Suosikkihahmoni ylitse muiden on Nuuskamuikkunen.
  Mukana arvonnassa, houkuttava, ajankohtainen kirja tavoitteena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :) Nuuskamuikkunen on kyllä viihdyttävä... Pienenä olisin halunnut mennä Nuuskamuikkusen kanssa naimisiin! Enää en ;)

   Poista
 10. Tämäpäs sattui: omassa blogissani juuri eilen avasin 1-vuotisarvonnan. Onnittelut vain sinulle melkein täydestä blogivuodesta.

  Tuota Toven elämänkertaa tekee mieli... Löysin Muumit vasta aikuisena, kun ystäväni alkoi ostaa minulle englanninkielisiä muumikirjoja lahjoiksi. Englanninkielisiä siksi, että voisin jakaa kirjat kansainvälisten ystävieni kanssa. Lempihahmoni on Muumimamma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Täytyy tunnustaa etten ole koskaan lukenut muumeja englanninkielellä. Pitäisi kyllä kokeilla! Toivottavasti arpaonni lykästäisi! Pidetään peukkuja!

   Poista
 11. Onnea ensimmäisestä blogivuodesta!

  Tutustuin muumeihin animaation kautta jo ennen ala-asteikää, mutta ensimmäisen muumi-kirjani luin vasta viime syksynä, kun perustin kahden ystäväni kanssa lukupiirin. Muumilaakson marraskuu oli tuolloin sopivasti marraskuussa ensimmäinen lukukirjamme.

  Lempimuumihahmoni. Hmm... Se on vaihdellut eri aikoina Pikku Myystä Muumipappaan ja Nuuskamuikkuseen. Papan luovuus, Muikkusen vapaus ja Myyn vahvuus ovat kaikki ominaisuuksia, joista pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Oi, lukupiirihän kuulostaa mukavalta! Muumilaakson marraskuu on kyllä huippu - luen sitä itsekin parhaillaan ties kuinka monennetta kertaa! ;) Minulla on ihan sama juttu: suosikkihahmot ovat vaihdelleet ja vieläkin on vaikeuksia päättää kuka on lemppari. Ehkä ei pitäisi yrittää löytää suosikkia vaan hyväksyä, että pitää niistä kaikista! ;) Onnea arvontaan! Toivottavasti arpaonni lykästäisi!

   Poista
 12. Hyppelin tässä juuri kirjablogista toiseen, löysin blogisi ja pitikin heti liittyä lukijaksesi :)

  Onnea jo yksivuotisesta taipaleesta! Osallistun mieluusti arvontaan. Minäkin olen hieman myöhäisherännyt Tove Janssonin tuotannon suhteen, tosin Muumeja tuli tietysti katsottua lapsena. Muumi-kirjoja olen alkanut lukea muutama vuosi sitten ja vielä olisi Muumipappa ja meri lukematta. Siinä onkin pääosassa suosikkini eli Muumipappa! Janssonin aikuistenkirjatkin kiinnostavat, jospa lukisin edes yhden niistä tänä vuonna. Kesäkirja kiinnostaa erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa - toivottavasti viihdyt :) Kiitos onnitteluista! Tämä onkin ollut todella mielenkiintoinen taival :) Muumit ovat siitä kivoja ettei haittaa vaikkei niihin olisi tutustunut lapsena - niiden maailmaan pääsee mukaan vielä aikuisenakin :) Ah, muumipappa <3 Itse olen lukenut Janssonin novelleja ja ne ovat ainakin olleet hyviä. Tuohon Kesäkirjaan pitäisi minunkin tutustua... Huikean paljon onnea arvontaan! :)

   Poista