Sivut

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Pakkauslista

Heippa!

Olen lähdössä viikonlopuksi reissuun ja sujautin rinkkaani:

Jensen, Hanna: 940 päivää isäni muistina (Teos)
(Ennakko-oletus: hyvää kieltä ja sujuvaa kerrontaa sekä mielenkiintoinen, mutta surullinen tarina vanhenevasta isästä, joka pian katoaa ensin henkisesti ja sitten myös fyysisesti. Isäsuhteen ruotimista.  Jensen on lahjakas kirjoittaja, mutta 940 päivää isäni muistina on luokiteltu tietokirjaksi. Se voi olla joko täydellinen floppi tai ihan luettavaa-kamaa. Oppikirja-materiaalia. Mutta voiko se olla oikeasti hyvä? Sellainen, joka imaisee maailmaansa tai jää soimaan päähän koko loppuelämäksi? Epäilen.)

Yiyun Li: Kultapoika, Smagardityttö (Tammi)
(Ennakko-oletus: Herkkä, viisas ja kaunis novellikokoelma. Ei koukuta, mutta pitää varmasti kiinni. Kirja toimii takuuvarmana pääsylippuna nojatuolimatkalle, jonka varrella on kauniita maisemia ja eksoottisia tuoksuja. Odotan tarinoiden anatomialta paljon.)

Nykänen, Anni: Mummo (Sammakko)
(Ennakko-oletus: viihdyttävä. Nauruhermoja kutkuttavia sarjakuvia. Välipalalukemista. Tykkään varmasti.)

Ballantyne, Lisa: Syyllinen (Minerva)
(Ennakko-oletus: sarjassamme kirjoja, joita en lukisi, jos minulla olisi omia lapsia. Kirjan tarina on varmasti koukuttava, hyvä ja ajatuksia herättävä.Tulee varmasti uniini. Toivottavasti tarinalla olisi edes onnellinen loppu, mutta epäilen ettei ole. Pelkään myös Ballantynen ottaneen liikaa mallia Jodi Picoultin Koruton totuus-kirjasta ja että Syyllinen on siitä pelkkä laimea kopio. Toivottavasti olen väärässä.)

Vetoketju meni vielä kiinni! ;)

Nyt voi renkaat puhjeta tai porotokka tukkia tien. Eikä haittaa, vaikka jälkimmäiset jäisivät kohteliaasti poseeraamaan saksalaisille bussituristeille... (Porot nimittäin osaavat poseerata ja näyttävät jopa pitävän siitä!) Nyt voin odottaa, vaikka koko päivän. Minulla on aikaa ja hyvää laatuseuraa; Ballantynen Lisa, Nykäsen Anni, Yiyun Li ja Jensenin Hanna. En malta odottaa, että pääsen tutustumaan teihin!

Nyt jänkhä kutsuu! Mie lähen ny! Heippa!

ps. Rakastan autoreissuja ja niiden tunnelmaa, mutta tänään on taas sellainen päivä, jolloin Lapin pitkät välimatkat tuntuvat pakkopullalta. Välimatkat ovat pitkiä ja huoltoasemia on naurettavan vähän. Täällä päin ABC:n radiomainos on lähinnä vitsi. Onneksi on matkalukemista.

1 kommentti:

  1. Jensenin kirja minullakin odottelee lukuvuoroaan, mielenkiintoista sitten aikanaan kuulla ajatuksiasi siitä. :) Ja Yiyun Lin novellikokoelma on minulla edelleen kesken, ollut miltei ilmestymisestään lähtien. Ensimmäinen, satasivuinen novelli otti melkein niskalenkin meikäläisestä. Se oli oikein hyvä, mutta novelliksi uuvuttavan pitkä. Pitäisi kyllä jatkaa kokoelman parissa jossain kohtaa... :)

    Hauskaa ja onnistunutta viikonloppua ja reissua! :)

    VastaaPoista